• Home/
 • Museu de la vila

Museu de la vila

El Centre de Turisme Cultural Sant Domènec acull l’oficina de Turisme de la vila i alhora acull el Museu de la Vila, espai interactiu i dinàmic on es fa difusió de la figura del Cronista Ramon Muntaner, de la Peralada medieval i de les riqueses paisatgístiques i culturals de l’Empordà que expliquen la història de Peralada.

A la primera planta, l’espectador es trobarà amb l’exposició “Desperta Ferro: la Mediterrània medieval segons la Crònica de Ramon Mutaner”, per homenatjar i recuperar la figura del cronista peraladenc. Mitjançant aquest personatge s’introdueix al visitant en la historia medieval de Peralada a través dels tres estaments: la pagesia, els nobles i els religiosos, i també les diferents cultures de la Mediterrània: la jueva, la bizantina i la islàmica.

El Museu exhibeix peces arqueològiques aparegudes a Peralada, com peces de ceràmica, la més antiga del segle IVaC; la Clau d'Arc Triomfal, del 1208; la matriu de segell del vescomte Guillem de Castellnou, de finals del segle XIII; el mancús i el diner melgarès; el quadre i els esbossos preparatoris d'un gran quadre d'història, L'Heroïna de Peralada, d'Antoni Caba i Casamitjana.

Finalment, es pot visitar la Sala d’Actes Miquel Mateu, que acostuma a acollir exposicions de pintura, dibuix o fotografia i des d’on es divisa una imatge magnífica del conjunt escultòric del claustre de Sant Domènec.

Ja podeu consultar online part de la col·lecció del Museu de la Vila.
Entreu a la web #MuseuObert

Com arribar-hi
 • Turisme Cultural
  Pl. de la Peixateria, 6
  17491 Peralada 
  Telèfon: (+34) 972 53 88 40
  Correu electrònic: promocio@peralada.org
  Web: www.visitperalada.cat

 • Horari

  De l'1 de Juliol al 31 d'Agost:
  Obert cada dia:  10h a 20h

  De l'1 de setembre al 30 de Juny:
  Dilluns a divendres: 10h a 14h i 15h a 17h
  Dissabtes: 10 a 14h i 15 a 18h  
  Diumenges i festius: 10h a 14h
  Tancat: 1 gener / 6 gener / 25 desembre / 26 desembre

Com arribar-hi
×