90è aniversari del Claustre de Sant Domènec com a Bé Cultural d'Interès Nacional

Del 04/06/2021 al 19/06/2021

El tret de sortida de les celebracions serà divendres 4 de juny, amb la inauguració de l’exposició de fotografies 1975, Memòria gràfica d’un salvament. Una col·lecció d’imatges en blanc i negre del fotògraf Pablo García Cortés (Pablito), que immortalitza els treballs de neteja i condicionament del solar del Claustre que van fer els veïns poc abans que l’Ajuntament de l’època emprengués un ambiciós projecte de restauració que en preveia el cobriment. A les fotografies, hi apareixen molts joves (i no tan joves) que es van arremangar per evitar que les ruïnes de l’antic convent de Sant Domènec provoquessin la pèrdua irreparable del Claustre. L’exposició es podrà veure durant tot l’estiu a la sala d’exposicions del Centre de Turisme Cultural Sant Domènec, 

Dissabte 12 de juny, tindrem l’oportunitat de conèixer de primera mà i amb una explicació in situ de la restauradora Imma Brull, de l’equip 4Restaura, el perquè i el com dels treballs de restauració i conservació del Claustre durant l’hivern de 2020 i la primavera de 2021.

Divendres 18 de juny, el doctor Gerardo Boto, professor de la Universitat de Girona i autor del nou estudi històric sobre el Claustre, el presentarà a la sala d’actes de Sant Domènec. Animeu-vos a venir: el nou l’estudi trenca mites sobre el que se sabíem fins ara del Claustre.

A més, els dissabtes 5, 12 i 19 de juny, hi haurà visites guiades. El personal de Sant Domènec explicarà a veïns, veïnes i visitants la història i les vicissituds del monument més antic de la vila, que ara, acabat de restaurar, llueix més bonic que mai.

×