EXPOSICIÓ VIRTUAL DE JÚLIA OLIVELLA

Del 23/10/2020 al 31/12/2020

Júlia Olivella és vallenca però tota la seva carrera va arrencar a Vic, ciutat on ja se sent com a casa. Il·lustradora i dissenyadora gràfica amb uns marcats referents del món del còmic i el manga, intenta dotar d’emocions i dramatisme els seus dibuixos, sovint de coses quotidianes. Autoedita les seves obres com el projecte calendari Dia u però també ha treballat pel quartet musical Obeses, dissenyant cartells i campanyes de final de gira, ha il·lustrat la cantata infantil La màquina del temps i fa cartells per La Clota.

Zero absolut és un recull de destralades a la vida i a la societat que ens envolta. Aquesta exposició prové d’una publicació de l’associació vigatana Tapís, un projecte que promou la integració social a través d’un taller de paper on es creen llibres de poesia com el que conté les il·lustracions de la Júlia. A més, les acompanyen els poemes de David González, que transpiren la desolació d’un món governat per l’eterna contradicció de l’ambivalència entre el que es diu i es fa, el més pur cinisme i la tirania de les formes. A mesura que ens endinsem en les seves pàgines, anirem impregnant-nos d’aquesta fredor tan típica de les terres de l’interior que se t’arrapa als ossos i et travessa l’ànima. Malgrat tot, el nostre Virgili ens conduirà en darrer terme a entreveure una escletxa de llum i esperança, ja que l’amor és l’únic redemptor possible front a una vida d’excés i abús.

David González és un poeta osonenc autor de diversos reculls poètics. Va ser guardonat amb el premi de “Prosa Jove” de Centelles pel seu relat Recordaré (2014) i ha col·laborat junt amb d’altres autors en diversos treballs, entre els que destaca Els Atzurs – Camins Paral·lels (2007). Actualment es troba vivint una vida que és pura poesia i treballant com a professor d’informàtica.

https://juliaolivella.com/

Per veure les obres en aquesta pàgina, cliqueu les fletxes laterals que sortiran un cop poseu el cursor sobre el cartell.

×