Mostra Gastronòmica Empordanesa

10/10/2021

Com a poble empordanès i mediterrani que és, Peralada viu amb afecte el fet gastronòmic.

De l’estima de la gent de Peralada per la bona cuina, va néixer la Mostra de Gastronomia Empordanesa. Cada octubre, els fogons de la vila es converteixen en santuaris culinaris on les mans expertes de cuineres i cuiners elaboren postres i platillos que faran les delícies dels assistents al dinar degustació.

Aquesta mostra, que consisteix en un concurs de platillos (ànec, pollastre, perdiu, xai, porc, vedella, peix, etc. amb verdures, bolets, peres, pomes, samfaina, marisc, etc.) i postres (cremes catalana, pomes al forn o farcides, pastisseria en general, etc.) per a cuiners i cuineres no professionals, centrat en la recuperació de plats de cuina tradicional empordanesa, va celebrar la 1a edició un 12 d’octubre de 1992.

En cada una de les edicions, una quarantena de plats han sigut els protagonistes de la festa gastronòmica que també ha portat a varies publicacions recopilatòries de receptes de les "Mestresses de Peralada", un exemple de la importància que ha agafat la gastronomia empordanesa, en la qual mai hi ha faltat l’enginy i la refinada elaboració. Són unes receptes que mantenen l’essència de la bona cuina de casa. Peralada, cada any, amb la Mostra de Gastronomia ho posa en valor. 

Pròxima edició: Diumenge 13 d'octubre de 2019.
Lloc: Centre Social
Exposició de plats: de 12.00h a 13.00h, al Casal de la Gent Gran.
Dinar/Degustació: 14.00h, al Centre Social.
Ball: Amb Jordi Rubau.
Preu: 20€ I Venda de tiquets a partir del dimecres 27 de setembre al Centre Cultural Sant Domènec. T.972.53.88.40

CUINERS/ES PARTICIPANTS:
Hi podran participar totes aquelles persones de Peralada i Vilanova de la Muga que ho desitgin. Es poden recollir les Bases i els fulls d'incripció al Centre Cultural Sant Domènec.

Categoria Adults: Platillos empordanesos o Postres
Categoria Infanil: Postres (Nens i nenes d'edats compreses entre els 8 i 16 anys).

Aquest acte compta amb la col.laboració de: 


×