Proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2022

19/11/2022 i 20/11/2022

Aquest certamen se celebrarà els dies 19 i 20 de novembre a la vila de Peralada i s’espera que s’hi desplacin més de 1.000 persones d’arreu de Catalunya al llarg de tot el cap de setmana.

Des del Foment de les Tradicions Catalanes, entitat organitzadora del certamen, es calcula que una seixantena de pubilles i hereus de municipis d’arreu del territori català optaran a representar Catalunya i les respectives províncies.

Amb aquesta edició es recuperarà finalment la plena normalitat post pandèmica en el món del pubillatge amb un acte que vol fer respirar Peralada de joventut, tradició i cultura popular. D’aquesta manera, aquest esdeveniment representa una oportunitat tant pel pubillatge d’arreu, que podrà gaudir de Peralada i tots els seus atractius en un emotiu cap de setmana, com també per a la vila empordanesa que duran un cap de setmana serà la capital del pubillatge català.

En aquest sentit, s’espera que el món del pubillatge mobilitzi desenes de candidats que optaran a representar Catalunya i les seves províncies al llarg del 2023. Juntament amb ells, s’espera que centenars de representants  provinents de diferents municipis i comarques (pubilles, hereus, dames, fadrins, pubillatge infantil,…), autoritats d’arreu del territori i acompanyants es mobilitzin al llarg del cap de setmana. En total es calcula que més d’un miler de persones es concentraran al municipi per assistir a l’acte de proclamació, en el que serà el punt àlgid del cap de setmana.

Al llarg de tot el dissabte es duran a terme els exàmens, que consten d’una prova escrita de cultura general seguida d’un examen oral en què els diferents candidats i candidates seran entrevistats per un jurat especialitzat que serà l’encarregat d’emetre el veredicte.

A la tarda del mateix dissabte es durà a terme el pregó del certamen i la inauguració de la majòlica commemorativa de la proclamació, seguida d’una ballada de sardanes. Diumenge al matí hi haurà la respectiva concentració del pubillatge provinent d’arreu de Catalunya i que anirà en cercavila fins a la Plaça Gran de Peralada, lloc que acollirà la proclamació a les 12.00h del migdia.

El certament està organitzat pel Foment de les Tradicions Catalanes, entitat que vetlla per la promoció del pubillatge arreu de Catalunya, juntament amb l’Ajuntament de Peralada, amb el patrocini del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. 

  • Revista Elecció Pubilla i Hereu de Catalunya 2022. Consultar
  • Programa d'actes. Consultar

 Tota la informació al web www.tradicionscatalanes.com

×