Activitats Escolars

Centre Cultural Sant Domènec · Pl. Peixateria, 6 · Peralada

Peralada és una vila plena d’història i ens en parla a través dels vestigis que hi han quedat. Per apropar la vida medieval als nens, el Centre Cultural Sant Domènec ofereix un grapat de visites guiades i tallers per a escolars adaptats als diferents cicles educatius. Les possibilitats van des d’una visita pel Centre Històric, una Ruta Literària, visites teatralitzades o la visita a les pintures romàniques de l’Església de Vilanova de la Muga. 

La Peralada Medieval.  Peralada és una de les poblacions medievals més importants de l’Empordà. El seu llegat historicocultural és present en els carrers plens d’encant de la vila. A través d’un recorregut pels indrets més emblemàtics del poble, aprendrem com era la vida en l’època medieval així com el llegat del seu fill més il·lustre: Ramon Muntaner.

Ruta Literària Ramon Muntaner. A través de diversos fragments de la crònica de Ramon Muntaner i altres autors recorrerem la Peralada medieval i reviurem els capítols que vinculen les vivències del cronista als espais més emblemàtics de la seva vila natal.

Visita guiada teatralitzada. Un educador caracteritzat de Ramon Muntaner serà l’encarregat d’acompanyar els alumnes en aquest itinerari pel centre històric on es localitzaran els diferents punts d’interès d ela vila i s’explicarà la seva funció i importància en l’edat mitjana.

Les pintures romàniques i la resclosa de Vilanova de la Muga.  Us oferim realitzar un itinerari guiat per les principals restes medievals de la vila, entre les quals destaquem, l'Església de Santa Eulàlia de Vilanova de la Muga i les seves pintures d'origen romànic i, la resclosa , punt d'origen del vell rec del molí.

Després de les visites guiades, els alumnes poden conèixer tots els aspectes de l'escriptura medieval amb aquest taller pedagògic que s'ofereix:

Taller d’escriptura medieval. Activitat creativa en què els alumnes, desprès de visitar diferents exemplars de quadres i llibres relacionats amb Ramon Muntaner, esdevindran els cronistes medievals i hauran d’escriure sobre pergamí, amb tinta , ploma i lletra carolina alguna frase de la crònica . Aquesta activitat servirà també per explicar els diferents suports sobre els que s’escrivia, com es feia la tinta, els tipus de cal·ligrafia.

Les visites guiades i els tallers tenen una durada d’una hora i mitja. Aquestes activitats es fan tot l'any, tant per a escoles com per a grups de nens. 

Guia d'activitats educatives 2016-2017. Descarrega aquí.

Com arribar-hi
 • VISITES PER A GRUPS

  Les visites en grup només es podran fer amb reserva prèvia.

  * Es considera grup un mínim de 10 persones. 

 • INFORMACIÓ I RESERVES:

  Oficina de Turisme de Peralada · T.972.53.88.40
  Per a més informació podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic: promocio@peralada.cat

   

Formulari de contacte

Com arribar-hi
×