Museu del Castell

Castell de Peralada
El Castell de Peralada, originari del s. XIV, és un important i complex conjunt artístic, testimoni de les ampliacions de la baixa edat mitjana motivades per la destrucció de Peralada i de l’anterior fortalesa l’any 1285. El castell actual és un conjunt factici ultimat a la segona meitat del segle XIX on s’integren el castell pròpiament dit, el parc i el convent del Carme, actual Museu i Biblioteca del Castell de Peralada.

La façana principal es visitable tots els dies de 12 h fins a la matinada, a excepció dels dies que hi hagin esdeveniments en la plaça principal.

Convent del Carme - Museu del Castell
Edifici gòtic del qual destaca el Convent del Carme amb el seu claustre i la seva església, que conserva un excepcional enteixinat de fusta policromada.

Dins l’antic Convent del Carme, hi ha una de les col·leccions privades més espectaculars de tot Catalunya.

La Biblioteca, amb prop de 80.000 volums i més de 1.000 edicions d’El Quijote, és un altre dels grans atractius d’aquesta visita. No deixa de sorprendre el Museu del Vidre, que conté una de les col·leccions més grans i millors del món. S’hi pot veure una àmplia selecció de vidre català i nombroses representacions de vidre de totes les èpoques.

I finalment el Museu del Vi, que es va crear als anys 60 a la cava on fins aleshores s’elaboraven els vins de Peralada. Tots els elements i els objectes exposats corresponen a la cultura del vi en qualsevol de les seves fases.

DE L’1 DE SETEMBRE AL 30 DE JUNY
Horari:
Matins: 10h, 11h i 12h.
Tardes: 15,30h, 16,30h i 17,30h.
Diumenges i festius només matins. Dilluns tancat tot el dia.

DE L’1 DE JULIOL AL 30 D’AGOST
Horari:
Matins: 10h, 11h i 12h.
Tardes: 16h, 17h, 18h i 19h.
Diumenges i festius només matins. Dilluns tancat tot el dia.

25 I 26 DE DESEMBRE – 1 I 6 DE GENER, TANCAT


Museu del Castell de Peralada
Plaça del Carme, s/n
17491 Peralada
Tel. 972 53 89 34
infomuseo@castilloperalada.com
www.museucastellperalada.com

×